Voeten ABC

Pedicure Marta

Op voet van aandacht

Voeten ABC

Met een blauwdruk wordt er als het ware een foto genomen van de onderkant van de voet. Op deze “foto” staan de afmetingen, de afwikkelpunten, de de drukpunten en de voetstand.

Dit kan zowel statisch als dynamisch. Op basis van de blauwdruk worden de voeten beoordeeld en kan vastgesteld worden om welk type voet het gaat en of er standafwijkingen zijn.
Enkele voettypen zijn:
Holvoet (pes excavatus)   Platvoet (pes panus)   Klompvoet (pes varus)   Knikvoet (pes vulgus) Spreidvoet (pes traversus)    Paardevoet (pes equinus)   Hakvoet (pes calcaneus). 

De behandeling wordt afgestemd op het voettype en zo nodig wordt doorverwezen naar de orthopeed of podo therapeut.

Anamnese

Een anamnese is een vraaggesprek waarbij we uw klachten en wensen zorgvuldig inventariseren. Voor zover relevant komt ook de voorgeschiedenis en eventuele ziektebeelden aan de orden.

Zo kunnen bijvoorbeeld diabetes en reuma een grote invloed hebben op de behandeling. Tevens noteren wij uw persoonlijke gegevens. Op basis van de anamnese wordt in overleg een behandelplan opgesteld.

Frens pedicure

French pedicure
French pedicure geven uw nagels een extra verzorgde uitstraling. De nagels worden behandeld met een speciale gel en afgewerkt met een gekleurde rand naar keuze. Op deze wijze blijven de nagels gedurende 6-8 weken in perfecte conditie. Met name bij het dragen van slippers of open schoenen geeft de French Pedicure een chique afwerking.

Kalknagel

Mycose is een schimmelvorm en kan zeer hardnekkig zijn. Mycose komt zowel voor op de huid van de voet (en tussen de tenen!) als op de nagel. Mycose op de nagel wordt ook wel een kalknagel genoemd.
Mycose kan behandeld worden met een speciale voetencrème. Na het douchen de tenen met koud water afspoelen en goed afdrogen. De voeten incrèmen met de voetencrème. Tevens is het belangrijk de schoenen en sokken te desinfecteren. Hiervoor is ook speciale spray verkrijgbaar.

Orthese

De basis van de orthese techniek bestaat uit een individueel vervaardigd hulpstuk waarmee de medisch pedicure bepaalde voetproblemen kan oplossen of verbeteren. Het zijn problemen die ontstaan bij afwijkingen aan de voeten zoals standsveranderingen en teenafwijkingen. Een orthese geeft pijnverlichting en is gericht op het behoud van of verbetering van de functionele beweeglijkheid. Een orthese is een correctie (reductief) van een afwijkende teenstand of een ontlasting (protectief) van drukplekken op de tenen. De orthese kan toegepast worden bij:

  • een weke likdoorn tussen de tenen
  • drukontlasting bij een hamerteen
  • likdoornvorming op de tenen onder de teenkopjes
  • mortons neuralgie (pijnlijke verdikking van de zenuw tussen de tenen)

Hallux valgus

Hallux valgus is een veel voorkomende klacht waarbij de stand van de grote teen afwijkt, en naar binnen is gedraaid. Deze klacht komt vooral bij vrouwen veel voor. De klacht is soms aangeboren en kan erfelijk zijn. De grote teen groeit in plaats van naar voren enigszins naar binnen, waardoor het gewricht van deze teen juist naar buiten groeit, resulterend in een bult. Deze bult wordt ook wel een “bunion” genoemd en kan zeer pijnlijk zijn, zeker als schoenen gaan knellen.
Bij de behandeling wordt gekeken naar goed schoeisel, aangevuld met steunzolen en eventuele extra spalkende maatrgelen. In ernstige gevallen kan operatief ingrijpen noodzakelijk zijn.

Nagelbeugel (Orthonyxie)

Een nagelebeugel helpt bij het voorkomen van ingroeiende nagels. Met name bij holle nagels maakt een beugel de nagel weer vlak en pijnvrij. De nagelbeugel duwt boven op het bolle deel terwijl de uiteinden van de beugel net onder het nagelrandje haken. Zo dwingt de beugel de nagel langzaam weer terug in een vlakke vorm. De nagelbeugel wordt steeds na een aantal weken een stukje verplaatst totdat de nagel recht is uitgegroeid en de pijnklachten verdwenen zijn.

De nagelbeugel kan desgwenst versierd worden met een siersteentje.

Composiet

Composiet wordt toegepast in de techniek , voor vullingen en het vervaardigen van bruggen,

Eigenscchappen

Geeft geen allergische reacties in bestand tegen vocht.

Geeft een sterk hechtende constructie op de nagel plaat.

Composiet is geschikt voor de risico groepen met hyperhidrose nagel.

Ingroeiende nagels maar werkt ook goed, waar andere techniken niet gewerkt hebben.

 

 

 

Vilttechniek

Vilttechniek wordt toegepast bij druklokaties op de voet ter ontlasting. Dit kunnen druk plekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, maar ook de bekende “hallux valgus”. Het materieel dan kan worden gebruikt is afhankelijk van de klacht. Denk hierbij aan vilt, fleecy web, foam. De druk wordt zo anders verdeeld waardoor de lokatie tijdelijk, na een behandeling, tot rust kan komen.
Indien geen verbetering optreedt dan kan het toepassen van een orthese uitkomst bieden of eventueel een doorverwijzing naar de podotherapeut. Voetschimmel. Zie Mycose.

Blauwdruk voet

Met een blauwdruk wordt er als het ware een foto genomen van de onderkant van de voet. Op deze “foto” staan de afmetingen, de afwikkelpunten, de de drukpunten en de voetstand. Dit kan zowel statisch als dynamisch. Op basis van de blauwdruk worden de voeten beoordeeld en kan vastgesteld worden om welk type voet het gaat en of er standafwijkingen zijn. Enkele voettypen zijn:
Holvoet (pes excavatus)
Platvoet (pes panus)
Klompvoet (pes varus)
Knikvoet (pes vulgus)
Spreidvoet (pes traversus)
Paardevoet (pes equinus)
Hakvoet (pes calcaneus)

De behandeling wordt afgestemd op het voettype en zo nodig wordt doorverwezen naar de orthopeed of podo therapeut.

Ingroeiende nagel

Een ingroeiende nagel kan zeer pijnlijk zijn en verdient een zorgvuldige behandeling. Vooral bij mensen met diabetes en reuma bestaat de kans dat ingroeiende nagels tot nare complicaties leiden, zoals ernstige infecties. Ingroeiende nagels ontstaan vaak als gevolg van te krappe schoenen. Het wegknippen van de ‘pijnlijke’ hoekjes geeft even verlichting maar vergroot het probleem. De nagels groeien steeds dieper in de huid.
De nagel dient op een speciale manier geknipt te worden en het gebruik van copaline maakt de nagel drukvrij en voorkomt een zekere mate het opnieuwe ingroeien van de nagel. In sommige gevallen is een nagelbeugel nodig om een de nagel te corrigeren.

Nagelreparatie

Indien u nagels beschadigd zijn door mycose of indien u een traumanagel heeft, hoeft u zich niet meer te schamen en de voeten te bedekken. Nagelreparatie is een methode waarbij de nagel op een natuurlijke wijze met een gel afgedekt wordt zodat de nagel gezond en als nieuw er uit ziet. Voor het afdekken van de nagel wordt deze eerst tegen mycose behandeld. De gelnagel beweegt mee met de onderliggende nagel en gaat 6 weken mee. Daarna kan de behandeling indien gewenst herhaald worden.

Maak snel een afspraak of stel uw vraag

Burgemeester Krollaan 21 B
5707 BA Helmond, Nederland
M: info@pedicuremarta.nl

LET OP !

Telefonische contact allen via WhatsApp !!!

+31(0)6 - 871 60 717

KvK: 65332814

Pedicure Marta

Marta Szafraniec is een gediplomeerd medisch pedicure

Met verschillende specialisaties (reuma, oncologie, diabetes, orthese, spastische voet, …). Ook voor minder gangbare behandelingen als vilttechniek en nagelbeugels bent u bij mij aan het juiste adres in Helmond. De oudere voet en verwaarloosde voet krijgen speciale aandacht.

Op voet van aandacht betekent vooral voldoende tijd nemen voor een behandeling. Het welzijn van uw voeten beïnvloedt uw gezondheid en vice versa. Daar hoort in de eerste plaats een vakkundige en perfecte verzorging bij.

De brede medische specialisatie en mijn ruime ervaring in de thuiszorg helpen om ook op langere termijn uw gezondheid centraal te stellen.
Vakmanschap staat ook voor een plezierige behandeling zonder pijn, zodat u ook graag weer terug komt.

De kracht van samenwerking:

Riekje Reker

Orthomoleculair therapeut ( voeding en supplementen ) en aromatherapeut .

Oliewijsheid:

Het is onze missie om de kennis en wijsheid - die al eeuwenlang bekend is - van de aromatische krachten van planten, bomen en bloemen door te geven aan volgende generaties.

www.TOVSS.nl

www.oliewijsheid.nl

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

Chantal Meulendijks

Praktijk ChanSiBelle Massage uit Nuenen.

Specialisaties:

- VoetreflexPlus Therapie

- Transformational Cupping Therapist

- Access Bars Practitioner

- Neuroreflexologie

- Ontspanningsmassage

www.chansibelle-massage.nl